De gemeente Amsterdam biedt ouders/verzorgers soms de mogelijkheid, om kosten voor het vervoer van hun kind tussen huis en school vergoed te krijgen. 

Het gaat hier om Amsterdamse leerlingen die niet lopend of fietsend naar school kunnen vanwege een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking. Of omdat ze aangewezen zijn op een speciale school die flink uit de buurt ligt. Zij maken gebruik van openbaar vervoer of worden door hun ouders/verzorgers met eigen vervoer gebracht. Ook gehandicapte leerlingen die gebruik moeten maken van aangepast vervoer (taxibusje) vallen onder deze regeling.

De organisatie van deze voorziening is centraal geregeld bij Team Leerlingenvervoer van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO). U kunt de medewerkers op werkdagen (tussen 8.30 ‘s ochtends en 5 uur ‘s middags) bereiken op 020 251 8300 of via het volgende e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Een OV-chipkaart, een vergoeding voor eigen vervoer of een plaats in het aangepast vervoer moet ieder jaar opnieuw aangevraagd worden. Het aanvraagformulier kunt u opvragen bij Team Leerlingenvervoer. De aanvraag kan het hele jaar door ingediend worden.

 

Alle informatie over de voorwaarden om voor een OV-chipkaart, een vergoeding of aangepast vervoer in aanmerking te komen vindt u in de brochure Amsterdams Leerlingenvervoer 2010-2011. U kunt deze brochure opvragen bij DMO. Ook op de DMO-website vindt u alle informatie over deze regeling:www.dmo.amsterdam.nl/leerlingenvervoer