Gezonde School
Zoals u weet zijn wij een Gezonde School. Dat betekent dat we op school aandacht besteden aan gezond eten en drinken. Vandaar dat wij ook aan u vragen om uw kind een lunchpakket mee te geven dat bestaat uit bruine, dun belegde boterhammen en fruit en water om te drinken.
Vanaf 17 november krijgen de kinderen op school gratis drie porties groente en fruit per week. De school doet namelijk mee aan EU-Schoolfruit! Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding.
Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk! Op de woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen fruit of groente op school in de pauze.
Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief voor Ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief
Het EU-Schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen.
 
Kooklessen
Naast de start van het Schoolfruit zijn er deze week ook kooklessen voor alle groepen. Tijdens de kooklessen leren de kinderen gezond eten klaarmaken en proeven. De bovenbouwgroepen maken courgette-doperwtensoep en de andere groepen flammkuchen.

De Kanskrant - November 2021

Leefstijl
Afgelopen week was er vanuit de methode Leefstijl de regelweek “Aardig”.
Alle klassen hebben iets aardigs voor een andere klas gedaan, maar er zijn ook volop complimentjes uitgedeeld.

De Kanskrant - November 2021


Vesper BSOplus
In januari starten we met Vesper BSOplus voor 2 dagen, Dagen zijn afhankelijk van de behoefte van ouders. Vesper BSOplus is een kleinschalige buitenschoolse opvang in Amsterdam en vangt kinderen op met een extra zorgbehoefte. Kinderen komen er spelen, bewegen, ontspannen en avonturen beleven. De groepen zijn klein, de lokalen fris en mooi, het programma gestructureerd en de begeleiding gespecialiseerd. Bij de schoolgids ontvangt u een folder over Vesper BSOplus.
 
Mocht u interesse hebben dan kunt u dit aangeven bij de administratie.
 
Verlengde Schooldag
Er worden weer verschillende activiteiten aangeboden voor de Verlengde Schooldag waaronder De Natuurclub en Mediamix. Bij De Natuurclub gaan de kinderen op ontdekking in het park. Ze ontdekken allerlei zaken die met de herfst te maken hebben. Bij Mediamix leren de leerlingen allerlei soorten filmpjes maken.

De Kanskrant - November 2021De Kanskrant - November 2021De Kanskrant - November 2021

Vrijwillige ouderbijdrage
 
Denkt u nog aan de vrijwillige ouderbijdrage?
Ook voor dit schooljaar is de vrijwillige ouderbijdrage € 25,- per leerling. In de schoolgids staat informatie over deze bijdrage, die bedoeld is voor alle feesten en uitstapjes die niet door de overheid worden betaald. Voor het schoolreisje krijgt u apart de informatie en wat het schoolreisje zal kosten aan eigen bijdrage.
 
De ouderbijdrage kunt u:
-overmaken op rekening: NL76ABNA0556548914 t.n.v. SBO De Kans met vermelding van de naam van uw kind.
-contact betalen: geld in een envelop mee geven met de naam van uw kind erop. Uw kind geeft het dan aan de leerkracht, u krijgt een betalingsbewijs.
- via pinnen bij de administratie
-stadspas: stadspas in een envelop mee geven met de naam van uw kind erop. Uw kind geeft het dan aan de leerkracht. Na inscannen krijgt u de pas terug.

Voor de agenda
· 3 december Sinterklaasviering op school
· 23 december Kerstdiner
· 24 december leerlingen om 12.30 uur vrij
· 27 december t/m 7 januari 2022 Kerstvakantie

 
Namens het team van SBO De Kans,
 
Mariëlle Melenhorst